Winterkalender “corona-activiteiten”

Home > Inwoners > Nieuws > Winterkalender “corona-activiteiten”

Winterkalender “corona-activiteiten”

RSS

Wat kan er wél in Corona tijd? Zeker wanneer de feestdagen eraan komen willen we toch leuke dingen doen. De gemeente Sint Anthonis zet op een rijtje wat er in onze gemeente allemaal kan binnen de coronaregels. Kijk de kalender maar eens rustig door! Fijne feestdagen allemaal!
Ontbreken er nog activiteiten? Mail deze dan naar communicatie@sintanthonis.nl

Vette online activiteit voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar

Voor de kinderen van 9 tot en met 15 jaar is er een vette online activiteit neergezet voor in de kerstvakantie. Graag presenteren we aan jullie ons pre-kerstprogramma in samenwerking met Teun Peters! Teun geeft meer informatie via het filmpje, klik hiervoor op onderstaande afbeelding.

 

Dit bedoelt Teun met de link in de mail: Aanmeldformulier kinderen van 9 tot en met 15 jaar  

Ben je op zoek naar andere leuke (online) jongerenactiviteiten in de regio? Kijk dan voor het actuele aanbod op de Facebook pagina van Welzijnsorganisatie Sociom. 
Heb je zelf een goed idee of wil je juist hulp bij het opzetten van een initiatief? Stuur dan een berichtje naar info@sociom.nl. Samen komen we er dan vast uit! 


Ouders Basisschool Leander maken kerstfilm

Traditie op de basisschool in Sint Anthonis is de jaarlijkse kerstmusical op de laatste schooldag. Ouders spelen dan de sterren van de hemel om de kinderen een leuke ochtend te geven. Aan het begin van het schooljaar was al duidelijk dat een 'normale' uitvoering er dit jaar niet in zou zitten. En dus bedacht de werkgroep een alternatief. Een kerstmusical-wandeling rondom school waarbij de kinderen op tien plaatsen een stukje van het kerstverhaal zouden zien. Gespeeld door ouders en voorzien van een modern jasje.

En dus werden er met veel enthousiasme scripts geschreven, gerepeteerd en decorstukken gemaakt. In geval van regen kon de wandeling niet doorgaan en dus werd besloten de scènes op te nemen en er een film van te maken. Stel dat de weergoden ons niet gunstig gezind zouden zijn, konden de kinderen in de klas de film bekijken. Iedereen was er klaar voor. En toen maakte de persconferentie een eind aan dit mooie idee.

Maar de ouders waren niet voor één gat te vangen! En dus heeft iedereen z’n best gedaan om de laatste schooldag voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken. Zo werd de film in recordtempo afgemaakt en wist Dé Brabantse Bakker in één nacht 350 appelflapjes te maken die warm op school werden afgeleverd. De kinderen hebben genoten van de film en het lekkers. En voor de klas die thuis zat wegens RIVM-maatregelen heeft de ouderraad het appelflapje en de link naar de film thuisbezorgd. Zo konden ook zij genieten van iets lekkers en moois.

Zin in een half uurtje kerstgenot, humor en warm gevoel? Pak een kopje thee/koffie en een kerstkransje erbij en geniet van deze leuke kerstmusical-film!

Klik voor de film op de afbeelding hierboven

Uitnodiging Kerstshow

Door het Nationaal Ouderenfonds wordt er een feestelijke kerstshow uitgezonden, zodat we toch een beetje samen zijn. Met een opbeurend geluid en een vrolijke noot, want dat is precies wat we deze kerst nodig hebben!

De kerstshow is te zien op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 december om 16.00 uur.

U kunt de show volgen:

 • Op Internet (ga naar ouderenfonds.nl/kerstshow en klik daar op de link)
 • Via Ziggo TV – televisiekanaal 13 (als u klant bent van Ziggo)
 • Via Beleef KPN – televisiekanaal 41 (als u klant bent van KPN)

Activiteiten in de dorpen

Oploo:

 • Wekelijks koffie-uurtje voor ouderen op vrijdagochtend in het Kroondomein gaat momenteel niet door.
 • Een jeugdgroep heeft het initiatief genomen om een wensboom met de kerstdagen in het dorp te plaatsen. De plaatselijke supermarkt (Spar) ondersteunt het initiatief in financiële zin. 

Sint Anthonis:

 • Als alternatief voor het jaarlijkse Brinkevent wordt door de organiserende ondernemers dit jaar een wensboom in het dorp geplaatst.
 • Muziekvereniging Sint Cecilia brengt kerst naar de huiskamer

Normaal gesproken staat de aanloop naar Kerstmis garant voor een aantal sfeervolle concerten door de verschillende orkesten van Muziekvereniging Sint Cecilia. Helaas is dit jaar alles anders. De traditionele concerten in verzorgingshuis Op ’t Hoogveld, in de Sinttunnisse kerk en bij de kerststal op de Brink kunnen vanwege corona niet doorgaan.

Om u toch in een fijne kerstsfeer te brengen presenteert de muziekvereniging uit Ledeacker en Sinttunnis dit jaar een online variant van haar kerstconcert.

Op Eerste Kerstdag om 20.30 uur en Tweede Kerstdag om 14.00 uur kunt u op Omroep Land van Cuijk genieten van twee bijzondere kerstconcerten.

Alle leden van Muziekvereniging Sint Cecilia – van jong tot oud – laten tijdens deze concerten van zich horen, om zo gezamenlijk een muzikale kerstgroet te brengen.

De frequenties van Omroep Land van Cuijk vindt u op www.omroeplvc.nl

Met dit volledig Coronaproof initiatief hoopt Sint Cecilia haar warme muzikale klanken in alle huiskamers van het Land van Cuijk te brengen. Na de kerstdagen zijn de concerten van Sint Cecilia ook op YouTube te zien.

Houd voor meer info de website www.mvsintcecilia.nl en de social-media-kanalen van de muziekvereniging in de gaten.

Wanroij:

 • Vanuit het Zorg Collectief Wanroij gaat het “maatjesproject” door.
 • Tijdens de eerste lockdown is er al een telefooncirkel opgezet.
 • De activiteit “Meer Bewegen Voor Ouderen” (MBVO) ligt nu stil.
 • Voor de aanwonenden bij ’t Atrium is er een kleine kerstattentie
 • Het reguliere buitensportaanbod voor jongeren gaat in aangepaste vorm door.
 • Voetbalvereniging Constantia (Wanroij) organiseert op zaterdag 16 januari een mixtoernooi voor JO8 t/m JO17-teams (jongens en meisjes)

Stevensbeek:

 • De buitenactiviteiten voor 18- van jeugdbeweging Eymard Angela gaan voor zover bekend door.
 • Dat geldt ook voor het reguliere buitensportaanbod voor jongeren onder 18 jaar door sportvereniging SVS Stevensbeek (voetbal, schaatsen/skeeleren).
 • Er zal een wensboom worden geplaatst en de Kiosk is aangekleed in kerstsfeer.

Vanaf hier kunt u samen een speurtocht lopen. Doe dit met max. 2 personen of als één huishouden en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Voordat u aan de tocht begint kunt u een wens, gedachte of een boodschap op een kerstster schrijven. U kunt hiervoor de ster gebruiken die in de Bles zit, maar u mag er ook een zelf ontwerpen. Zorg zelf voor een lintje om de ster aan de wensboom te bevestigen.

De speurtocht is voor alle mensen, groot en klein. Dus iedereen kan meedoen.

Deze speurtocht kunt u in uw eigen tijd lopen vanaf zondag 20 december tot en met zondag 3 januari in de bebouwde kom van Stevensbeek.

In de Bles zitten de opdrachten die bij de speurtocht horen. In het dorp zijn kerstfiguren verstopt. Deze hangen voor de ramen bij inwoners in het dorp. Ga op zoek naar de kerstfiguren en probeer de vragen die erbij horen te beantwoorden.

Als u klaar bent, kan het antwoordformulier (voorzien van naam en adres) worden ingeleverd. Dit kan bij de groene brievenbus van de basisschool.

 • Door de werkgroep Samen Stevensbeek wordt dit jaar in de kerstvakantie een knutselactiviteit georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd en kinderen van het AZC Overloon, waarbij de kinderen over en weer en op afstand van elkaar onderling hun creaties uitwisselen.

Westerbeek:

 • De KBO heeft aandacht voor de leden door hen met Kerstmis persoonlijk en op veilige wijze een presentje te overhandigen.
 • Het wekelijkse koffiemomentje voor ouderen (huiskamerproject Op de koffie) en de maandelijkse activiteit Samen Eten bij café Dingesgaan momenteel niet door.
 • Kwetsbare ouderen zonder familie of sociaal netwerk in het dorp worden nu wekelijks bezocht door leden van de werkgroep Zorg en Welzijn.
 • Jongerenorganisatie Westerbeek (JOW) blijft actief in het (digitaal) organiseren van activiteiten voor jongeren in de leeftijdscategorie 12 t/m 17 jaar.

Ledeacker:

 • Er zijn initiatieven geweest om in de kerstvakantie activiteiten in het dorp te organiseren. Deze zijn niet doorgezet, omdat het in de huidige omstandigheden erg lastig is om iets te organiseren.

Landhorst:

 • De KBO heeft besloten om al haar leden een "Kersttasje" thuis te bezorgen met enkele versnaperingen en hebbedingetjes. Ook voor de niet-leden (vanaf 70 jaar) is er een kleine attentie om zo het "wij gevoel" écht gestalte te geven.

Wandeling Sassenkamp Sint Anthonis-Rijkevoort

Een natuurwandeling is een van de mogelijkheden om in deze tijd ontspanning te zoeken en je te verwonderen over de prachtige natuur van het oude hakhoutbos SASSENKAMP.

Route is ongeveer 2 uur:

Start bij de 1000 ltr kruik, voorheen Snor Tunnis, aan de Noordkant van St. Anthonis. Volg het zandpad, dan langs de sloot richting het bos waar het wandelpad door loopt. Eind van het pad kun je links af via Rijkevoort terug of rechts af via pompstation Boxmeer naar vliegveld en terug naar St. Anthonis

Kijk voor meer wandelommetjes en fietsroutes op:

https://www.sintanthonis.nl/ontdek-sint-anthonis/recreatie-en-toerisme_41094/item/wandelen-en-fietsen_28501.html