Weg in Wanroij tijdens deel van de bouwvak open

Home > Inwoners > Nieuws > Weg in Wanroij tijdens deel van de bouwvak open

Weg in Wanroij tijdens deel van de bouwvak open

RSS

Gedurende een deel van de bouwvak vinden er bij Wanroij geen werkzaamheden plaats aan de N602. Om die reden heeft de projectorganisatie besloten om de weg gedurende die periode volledig open te stellen voor het doorgaande verkeer. In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving zijn de werkzaamheden aan de N602 in Wanroij door het slechte weer van de afgelopen tijd iets vertraagd. Het streven is nu om de weg vanaf aankomende woensdagavond (11 augustus) volledig te openen voor verkeer. Vanaf 30 augustus worden de werkzaamheden dan weer opgepakt. Voor het trottoir geldt dat dit aan een zijde is geopend, de andere zijde blijft de komende tijd niet te gebruiken.

Begin juli is de aannemer begonnen met het herstel van de rijbaan in het centrum van Wanroij. Om de overlast voor de inwoners zo gering mogelijk te houden, zijn de werkzaamheden in het 800 meter lange traject in zeven fases opgedeeld. Momenteel wordt er gewerkt in Fase 1 en dat wegvak is bij aanvang van de bouwvak afgerond. Op 30 augustus, als de aannemer het werk weer oppakt, volgen de overige zes fases, waarvan de laatste tegen kerstmis gereed is.

Omleidingen

Tijdens de huidige werkzaamheden in Fase 1 wordt het verkeer op de N602 vanuit de richtingen Mill en Ledeacker via twee omleidingen om het centrum van Wanroij geleid. Tijdens een deel van de bouwvak, naar verwachting vanaf 11 augustus (avond) tot en met 27 augustus, liggen de werkzaamheden stil en is de doorgaande weg opengesteld voor alle verkeer.

Op maandag 30 augustus, wanneer de aannemer begint aan Fase 2 van de herstelwerkzaamheden, wordt de weg weer afgesloten voor het doorgaande verkeer en worden de beide omleidingen weer ingesteld. Deze blijven dan van kracht tot het einde van de werkzaamheden in december.