Week van de toegankelijkheid 5 t/m 9 oktober 2020

Home > Inwoners > Nieuws > Week van de toegankelijkheid 5 t/m 9 oktober 2020

Week van de toegankelijkheid 5 t/m 9 oktober 2020

RSS

Op maandagochtend 5 oktober gaf Herman Peters (voorzitter PGSA) startsein voor de week van de toegankelijkheid. Voor het gemeentehuis overhandigde hij aan wethouder Rob Poel het eerste toegankelijkheidspolsbandje.

Bij ons doet Iedereen mee!

Het Platform Gehandicapten Sint Anthonis vraagt aandacht bij verschillende doelgroepen voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Er zijn veel beperkingen die mensen belemmeren. Rolstoelers zijn het bekendste voorbeeld, maar ook slechtzienden, slechthorenden, mensen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, dementie of andere ouderdomsklachten lopen aan tegen obstakels. Dat kunnen digitale obstakels zijn (het thema van deze week van de toegankelijkheid) maar ook fysieke en sociale obstakels.  

Doelgroepen

De PGSA gaat in de week van de toegankelijkheid vooral digitaal aandacht vragen voor verschillende mensen met een beperking en datgene waar zij in onze gemeente tegenaan lopen. Er zal aandacht zijn voor beleidsmakers die toegankelijkheid op de agenda moeten hebben wanneer zij een nieuw initiatief willen gaan realiseren. Er zullen scholen bezocht worden om kinderen en docenten uitleg te geven over toegankelijkheid en dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ook bij supermarkten zal met een stand aandacht gevraagd worden voor toegankelijkheid. Bij alle activiteiten wordt het toegankelijkheispolsbandje uitgereikt.

Wedstrijd

Er is door de PGSA een wedstrijd uitgeschreven waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Wat kan er beter in de gemeente Sint Anthonis? Welk obstakel ziet u graag opgeruimd en hoe zou men dat aan moeten pakken? 
Print het formulier uit, vul het in en win! Doe de ingevulde papieren versie in de ideeĆ«nbus in de hal van het gemeentehuis. Meer info op: https://pgsa.nl/