Vernieuwen laanbomen Wanroij en Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Vernieuwen laanbomen Wanroij en Sint Anthonis

Vernieuwen laanbomen Wanroij en Sint Anthonis

RSS

In de Klompenmakersstraat in Wanroij en De Staat en de Ascetenstraat in Sint Anthonis gaan we van start met het vervangen van laanbomen. Wij starten met het vervangen van de bestaande Linden in de Klompenmakersstraat in Wanroij en met het vervangen van de sierfruitbomen in De Staat en de Ascetenstraat in Sint Anthonis.

Bij het vervangen van deze bomen laten we ons leiden door zaken als levensduurverwachting, veiligheid, conditie, juiste boomsoorten op de juiste plek krijgen, ecologie, variatie, gebruik (o.a. ervaringen van inwoners), beschikbaar budget en beschikbare tijd.

Reconstructie is dus nadrukkelijk ook niet aan de orde, maar puur vervangen van bomen en werkzaamheden die daarop betrekking hebben.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, zullen de werkzaamheden in het najaar van 2021 uitgevoerd worden. 

De bestaande bomen worden eerst gerooid waarna de groeiplaatsen, indien noodzakelijk, worden verbeterd. Aansluitend worden de nieuwe bomen gepland.

Wij rekenen ook op u om deze werkzaamheden zo ongestoord en veilig mogelijk te laten verlopen, zodat iedereen daarna kan genieten van de nieuwe bomen.

Benieuwd naar wat dit betekent voor de bomen in uw straat? Kijk op de plannen hieronder.