Veiligheidsregio: wake-up call

Home > Inwoners > Nieuws > Veiligheidsregio: wake-up call

Veiligheidsregio: wake-up call

RSS

De voorzitters van drie Brabantse veiligheidsregio's geven een gezamenlijk statement:

De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Dit baart ons zorgen. De Brabantse aard is die van gezelligheid en sociaal contact. De laatste maanden hebben wij echter bewezen dat ons gezond Brabantse verstand overheerst. Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop in drukt. En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Laten we met elkaar de controle niet verliezen. Denk aan de volle IC's, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Wij willen niet terug naar de tijd van voor de versoepeling van de regels. Wij willen niet voor u moeten kiezen dat scholen, horeca, verzorgingstehuizen et cetera weer op slot gaan. Vandaar opnieuw met klem de oproep aan u allen: verslap niet! En spreek ook anderen aan als zij zich niet aan de regels houden. Hou vol. Ook in deze vakantietijd. Ook na al die weken. Blijf uw gezonde verstand gebruiken en:

- Hou 1,5 meter afstand

o behalve als je jonger dan 18 bent of een huisgezin vormt

- Blijf thuis bij klachten en laat u testen

o en wacht thuis op de uitslag, afhankelijk van de uitslag kun je daarna boodschappen of een terrasje pakken

- Testen, testen, testen

o we kunnen het niet vaak genoeg zeggen

- Nies en hoest in de binnenkant van de elleboog

- En blijf de handen wassen

Wij hebben geen glazen bol. Wij weten niet hoe het virus zich de komende weken gaat ontwikkelen. Wij weten niet hoe de situatie in Brabant en in Nederland over twee weken of twee maanden is. Wij weten wel dat de ontwikkeling van de laatste week zich niet moet doorzetten.

Jack Mikkers (voorzitter VR BN) John Jorritsma (voorzitter VR BZO) Theo Weterings (voorzitter VR MWB)