Vanaf 24 augustus omleiding via Hoefstraat

Home > Inwoners > Nieuws > Vanaf 24 augustus omleiding via Hoefstraat

Vanaf 24 augustus omleiding via Hoefstraat

RSS

De werkzaamheden aan de doorgaande weg in Sint Anthonis zijn inmiddels zover gevorderd dat vanaf maandag 24 augustus de afslag Henri Dunantstraat wordt afgesloten. Om die reden wordt de bestaande omleiding aangepast; doorgaand verkeer kan via de Kolonel Silvertoplaan, Lepelstraat, Molenstraat en Hoefstraat verder in de Breestraat.
De nieuwe omleiding via de Hoefstraat wordt aangegeven met de bekende gele borden. Ook worden extra borden geplaatst om automobilisten te wijzen op de maximumsnelheid. De projectorganisatie vraagt weggebruikers de veiligheid in acht te nemen, in verband met fietsende kinderen die vanaf 24 augustus via de Hoefstraat naar Kinderdagverblijf Leander gaan. 

Bereikbaarheid

De aannemer werkt tot medio oktober in het wegvak tussen de afslag Peter Zuidstraat en de afslag Remmensberg / autobedrijf-tankstation Van de Weem. Behalve een reconstructie van de rijbaan, fiets- en wandelstroken wordt in dit wegvak ook een hemelwaterriool aangelegd.
De afzetting wordt zo opgesteld dat Remmensberg tot medio oktober vanuit de richting Ledeacker bereikbaar is voor bewoners en bezoekers. Ook het autobedrijf-tankstation is in deze fase van de werkzaamheden vanuit richting Ledeacker bereikbaar.
Omdat de Breestraat ter plekke inmiddels is opgebroken, is de passage naar De Merret vanuit de Breestraat afgesloten. De beide andere afslagen naar De Merret - in de Molenstraat en de Henri Dunantstraat - blijven open voor bezoekers van het gemeentehuis en het winkelend publiek. Ook de woningen, horeca en andere bedrijven in het afgesloten stuk van de Breestraat blijven te voet bereikbaar.

De nieuwe afzetting wordt vanaf 24 augustus zo geplaatst dat bewoners en bezoekers vanuit de richting Ledeacker naar de Remmensberg kunnen. Ook het autobedrijf-tankstation is de komende tijd vanuit richting Ledeacker bereikbaar.