Van Plan Boom naar Plant Boom

Home > Inwoners > Nieuws > Van Plan Boom naar Plant Boom

Van Plan Boom naar Plant Boom

RSS

Afgelopen zaterdag, 27 november organiseerde IVN in de Maasvallei Plan Boom, een uitdeelactie voor gratis boompjes. Wethouder Bellemakers deed de aftrap en nam de eerste boompjes in ontvangst. Op 30 november plantte hij deze vervolgens in het Landschapspark Hoogveld.

Het belang van bomen 

Met de actie wil het IVN een groter bewustzijn creĆ«ren over het belang van bomen. Een boom zorgt niet alleen voor gezonde lucht maar legt ook CO2 (stikstof) vast. Bomen in de buurt of in de omgeving stimuleren om naar buiten te gaan en zijn ook goed voor de biodiversiteit. Bomen in je tuin geven schaduw en koelte en zorgen voor verbetering van de waterhuishouding.  Meer bomen helpen om de wereld groener en gezonder te maken. Plan Boom is een project van Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Landschapspark

Huub Bellemakers heeft de actie Plan Boom uitgebreid naar de actie Plant Boom. Als verantwoordelijk wethouder voor de aanleg van het Landschapspark aan het Hoogveld, nam hij zelf de spade in de hand. Hij heeft de boompjes aan een nieuw aan te leggen houtwal toe gevoegd. De houtwal draagt bij aan de ecologische omgeving van het Landschapspark.