Uitbreiding subsidie zonnepanelen voor MKB-bedrijven

Home > Inwoners > Nieuws > Uitbreiding subsidie zonnepanelen voor MKB-bedrijven

Uitbreiding subsidie zonnepanelen voor MKB-bedrijven

RSS

Vanaf 2021 kan elk MKB bedrijf subsidie aanvragen voor een kleinschalig zonnepanelenproject. In 2021 is het beschikbare budget 40 miljoen. De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen. Deze tijdelijke uitbreiding van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) loopt tot en met 31 december 2023.

De subsidie is beschikbaar voor onder meer MKB-bedrijven en ondernemers in de land- en tuinbouw. Particulieren komen niet in aanmerking voor deze subsidie.

Voorwaarden

Er moet voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

  • Zakelijke partijen komen in aanmerking voor subsidie voor zonnepanelen. Dit geldt voor alle rechtspersonen, maar ook de maatschap, stichting, vof en cv.
  • De installaties voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht door fotovoltaïsche zonnepanelen zijn aangebracht op of aan een gebouw.
  • Het netto eigen verbruik op de kleinverbruikersaanvraag is minimaal 50.000 kWh in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag.
  • U vraagt eerst de subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonnepanelen. De installatie wordt uitgevoerd door een bouwinstallatiebedrijf. 
  • Aansluiting van de zonnepanelen op het elektriciteitsnet met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 Ampère   (kleinverbruikersaansluiting).
  • De zonnepanelen worden in gebruik genomen binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor zonnepanelen heeft ontvangen.

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidie vindt u op: http://bit.do/fMQnX

Op deze site staat een stappenplan. Hiermee leest u in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.