Tweede omleiding ingesteld bij Wanroij

Home > Inwoners > Nieuws > Tweede omleiding ingesteld bij Wanroij

Tweede omleiding ingesteld bij Wanroij

RSS

WANROIJ - Voor een zo goed mogelijke afwikkeling van het bestemmingsverkeer tijdens de herstelwerkzaamheden aan de N602 in het centrum van Wanroij, is sinds 5 juli aan de oostkant van het dorp een omleiding ingesteld. De projectorganisatie heeft besloten om hier op vrijdag 16 juli een tweede omleiding aan toe te voegen.

De werkzaamheden in Wanroij zijn opgedeeld in zeven fases. Momenteel wordt er gewerkt aan Fase 1 en die wordt opgeleverd op 9 augustus, de dag dat de bouwvak begint. De overige zes fases vinden plaats tussen 30 augustus (einde bouwvak) en kerstmis. Over een lengte van 800 meter wordt in het dorp de rijbaan aangepakt en worden de beide voetpaden elk met 0,5 meter verbreed.

Tweede omleiding

Begin juli werd een omleiding ingesteld voor autoverkeer en fietsers. Vanuit de richting Mill loopt deze via de Hapseweg, Steeg, Lindenpark en Lindesteeg richting Ledeacker en omgekeerd. De praktijk leert dat deze omleiding op enkele wegvakken aan de smalle kant is, zeker als brede voertuigen elkaar tegemoetkomen. Om die reden is besloten om op 16 juli een tweede omleiding in te stellen.
De reeds bestaande omleiding is vanaf 30 augustus bestemd voor verkeer uit de richting Mill, terwijl het verkeer uit de richting Ledeacker via de tweede omleiding om het centrum van Wanroij wordt geleid. Deze loopt via Oosteind, Broekkant, Broeksteen en Verlorenhoek. Beide routes worden met de bekende gele borden aangegeven.

Kaart met de beide omleidingen rond het centrum van Wanroij

Kaart met de beide omleidingen rond het centrum van Wanroij.