Tekenen voor een mooie toekomst voor recreatie en toerisme in het Land van Cuijk

Home > Inwoners > Nieuws > Tekenen voor een mooie toekomst voor recreatie en toerisme in het Land van Cuijk

Tekenen voor een mooie toekomst voor recreatie en toerisme in het Land van Cuijk

RSS

9 DECEMBER 2020 - De vijf gemeenten in het Land van Cuijk en het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk (RBT) werken sinds 2014 nauw samen om de regio Land van Cuijk te promoten. De huidige Samenwerkingsovereenkomst Recreatie en Toerisme Land van Cuijk (SOK) tussen deze partijen loopt eind 2020 af en de resultaten zijn geëvalueerd. De uitkomst was positief en er is besloten om de samenwerking voort te zetten. De nieuwe overeenkomst loopt van 2021 tot en met 2025.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de promotie van de regio. Maar de gemeenten en het RBT zijn niet klaar; de ambitie blijft. De uitdaging is om de regio nog meer bekendheid te geven om zo meer toeristen naar de regio te trekken en ze hier langer te laten verblijven. De overeenkomst biedt een goede basis om de acties op dit terrein mogelijk te maken. “Het RBT is een bureau dat al enkele jaren zeer actief is en prachtige resultaten neerzet”, aldus Maarten Jilisen, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Recreatie en Toerisme Land van Cuijk.

Gedeelde visie
Ook al bestaan er bij de gemeenten verschillende eigen projecten en prioriteiten, er is een gedeelde visie op de regio. Het belang van een gemeenschappelijke regio-branding en toeristische promotie wordt onderstreept. Want alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

Tijdens het portefeuillehoudersoverleg van 9 december jl. ondertekenden de portefeuillehouders van de vijf gemeenten en de voorzitter van het RBT de nieuwe overeenkomst. Antoine Walraven, voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme: “Op weg naar een constructieve samenwerking en een hele mooie toekomst!”

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de toeristische sector. Hoe de toekomst eruit gaat zien in het licht van het virus en de maatregelen is nog onbekend. Duidelijk is wel dat de promotie en marketing van de regio ook de komende jaren uiterst wenselijk zal blijven.

Bekijk hier de video van de ondertekening.