Snelheidsmeter met beloning

Home > Inwoners > Nieuws > Snelheidsmeter met beloning

Snelheidsmeter met beloning

RSS
uitreiking cheque

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter heeft de afgelopen weken in Sint Anthonis gestaan. Iedereen die zich in de Molenstraat aan de snelheid hield, bracht geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan het Leefbaarheidsfonds van de Dorpsraad Sint Tunnis.  De meter zal tot dinsdag 26 januari in Sint Anthonis staan.  Wethouder Bellemakers reikte een cheque van €1.000,- uit aan Jos van Duren, voorzitter van de Dorpsraad. Het bedrag komt ten goede aan het leefbaarheidsfonds. https://www.dorpsraadsinttunnis.nl/leefbaarheidsfonds

Hoe werkt de spaarpot?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!