Sneeuw en gladheid (strooiroutes)

Home > Inwoners > Nieuws > Sneeuw en gladheid (strooiroutes)

Sneeuw en gladheid (strooiroutes)

RSS

Sneeuw en gladheid, de buitendienst in actie

De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Sint Anthonis zijn al sinds zaterdagmiddag (6 februari) in touw om onze wegen enigszins begaanbaar te houden. Strooien en schuiven is het devies. Naast de geprioriteerde hoofdroutes zijn ze ook al de wijken in geweest. Echter de omstandigheden spelen enigszins parten, veel sneeuw, een harde oostenwind en zeer koude temperaturen. Daarnaast was er in het weekend ook nog eens weinig verkeer waardoor het zout niet door het sneeuwdek kon kneden. Op dit moment trachten ze de hoofdroutes (225 km) begaanbaar te maken/houden. De wijken (route prioriteit 2) zullen zo gauw als mogelijk volgen.

Waar strooit onze buitendienst?
Wanneer er sneeuw of ijzel verwacht wordt, strooit de buitendienst vooraf de route met hoogste prioriteit. Dit betreft 225 km bestaande uit:

  1. Doorgaande wegen (gebiedsontsluitingswegen)
  2. Ontsluitingswegen van woonwijken
  3. Fietspaden naar scholen
  4. Omgeving bij hulpdiensten en verzorgingshuizen

Wanneer deze route voldoende begaanbaar is, zal de route met prioriteit 2 gestrooid en of sneeuwvrij gemaakt worden. Deze tweede route bestaat uit:

  1. Straten binnen wijken
  2. Overige wegen buitengebied
  3. Rondom kerken en gemeenschapshuizen
  4. Huisartsenpraktijken
  5. Rondom basisscholen

Samen sneeuwruimen
Stoepen sneeuw-/ijsvrij houden is de verantwoordelijkheid van de aanwonenden. Het is aan te raden om na sneeuwval, snel nadat het sneeuwen is opgehouden, te ruimen. Het zou mooi zijn wanneer de jeugd de ouderen in onze dorpen helpt met sneeuwruimen.