Oud & nieuw in Brabant (persstatement Veiligheidregio Brabant Noord)

Home > Inwoners > Nieuws > Oud & nieuw in Brabant (persstatement Veiligheidregio Brabant Noord)

Oud & nieuw in Brabant (persstatement Veiligheidregio Brabant Noord)

RSS

Het vieren van het nieuwe jaar geeft in Noord-Brabant een wisselend beeld. De hulpdiensten typeren de nacht op de meeste plekken in de provincie als een drukke horecanacht: ofwel een nacht met hier en daar een opstootje en een arrestatie zonder grootschalige inzet. Op enkele plekken was (stevige) inzet van de hulpdiensten echter wel nodig. Ook in Brabant is vuurwerk de lucht in gegaan, gedurende een kortere periode dan normaliter het geval is en een minder grote hoeveelheid.

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Brabant stellen: “Het inluiden van het nieuwe jaar heeft zich voltrokken zoals de coronamaanden daarvoor: de grote meerderheid van de Brabanders houden zich aan de afspraken en de maatregelen, een klein deel niet. Wij zijn er trots op dat de meeste Brabanders wederom hebben geholpen om het virus met elkaar onder controle te krijgen en vooral om de druk op de ziekenhuizen niet nog verder te laten oplopen. Het vuurwerkverbod heeft zijn werk gedaan, al zijn er helaas toch een aantal vuurwerkslachtoffers die met divers letsel opgenomen moesten worden. Wij wensen alle Brabanders een gelukkig, veilig en vooral gezond 2021. En die relschoppers die onze hulpverleners hebben gehinderd of agressief hebben benaderd? Die zien we snel in de rechtbank.”

De voorzitters  (Jack Mikkers, John Jorritsma en Theo Weterings) complimenteren tot slot alle medewerkers van de hulpdiensten, voor en achter de schermen. Zij zijn lovend over de inzet van al deze medewerkers in aanloop naar Oud & Nieuw en tijdens de nacht.