Omleidingen in Sint Anthonis tijdens de bouwvak

Home > Inwoners > Nieuws > Omleidingen in Sint Anthonis tijdens de bouwvak

Omleidingen in Sint Anthonis tijdens de bouwvak

RSS

Omdat tijdelijke openstelling van de doorgaande weg in Sint Anthonis tijdens de bouwvak een aantal ongewenste consequenties met zich meebrengt, heeft de projectorganisatie die de reconstructie van de weg uitvoert besloten om bestaande omleidingen ook tijdens de periode van 25 juli tot en met 15 augustus te handhaven. Woningen, winkels en bedrijven in het centrum blijven in deze periode wel bereikbaar.

Omleidingen

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, toen de doorgaande weg tijdens de bouwvak drie weken lang kon worden opengesteld, wordt hier in Sint Anthonis niet voor gekozen. Tijdens de drie weken durende bouwvak is het wegvak tussen de afslag Kolonel Silvertoplaan en tot maximaal De Merret dicht voor alle verkeer. Daar staat tegenover dat vanaf vrijdag 3 juli de volledig vernieuwde aansluiting van de Kolonel Silvertoplaan met de Breestraat gereed is voor gebruik.

Lokaal autoverkeer met een bestemming aan de oostkant van het dorp (zijde Op ’t Hoogveld) kan vanaf 3 juli zowel vanaf de rotonde als via de Kolonel Silvertoplaan naar bestemmingen in de Dr. Verbeecklaan en zijstraten. Let wel, deze route wordt niet opengesteld voor vrachtverkeer.
Vrachtwagens met bestemming Sint Anthonis moeten gebruik maken van de bestaande omleiding via Rondveld, Den Hoek en Lepelstraat. Deze routing – die uiteraard ook geldt ook voor verkeer in de omgekeerde richting - is met borden aangegeven.  Alle verkeer op de N272 dat niet in Sint Anthonis hoeft te zijn wordt zoals bekend omgeleid via de Middenpeelweg.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van woningen, winkels en bedrijven is een doorlopend aandachtspunt voor de projectorganisatie. De Merret, de korte passage naar de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis en supermarkt Jan Linders, blijft tijdens de bouwvak open. Woningen, horeca en andere bedrijven in het afgesloten wegvak van de Breestraat blijven bereikbaar.

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli wordt in verband met aanpassingen aan de waterleiding de kruising Henri Dunantstraat – Breestraat afgesloten. Verkeer zal tijdelijk via de Hoefstraat omgeleid worden. Hiervoor wordt tijdelijk de afsluiting in de Hoefstraat opgeheven.

Voor fietsverkeer richting rotonde blijft tijdens de bouwvak en ook een aantal weken daarna de bestaande omleiding intact. Deze begint bij MFC Oelbroeck en loopt via de Jutta van Nassaulaan, Deken Molmansstraat en Oude Breestraat naar de Dr. Verbeecklaan. Ook deze omleiding is vanuit beide zijden aangeduid met borden.
 

Kaart met de omleidingen in Sint Anthonis voor autoverkeer en fietsers tijdens de komende bouwvak (25 juli tot en met 15 augustus). Prettig is dat vanaf 3 juli de oostkant van het dorp weer maximaal bereikbaar is.