Nieuwe omleidingen voor auto’s en fietsers in centrum Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Nieuwe omleidingen voor auto’s en fietsers in centrum Sint Anthonis

Nieuwe omleidingen voor auto’s en fietsers in centrum Sint Anthonis

RSS

Bewoners en bezoekers van Sint Anthonis krijgen vanaf woensdag 3 juni te maken met nieuwe omleidingen voor zowel automobilisten als fietsers. De reden hiervan is dat vanaf die dag de afslag Kolonel Silvertoplaan in de Breestraat wordt afgesloten vanwege de doorlopende wegwerkzaamheden.

Auto-omleiding

De aannemer werkt vanaf 3 juni tussen de afslag Kolonel Silvertoplaan en de afslag De Taverne (tegenover oude kerkhof). Omdat dit hele werkvak wordt opgebroken is de Breestraat vanaf de afslag Peter Zuidstraat tot de rotonde afgesloten voor alle verkeer.
Lokaal autoverkeer vanuit richting Ledeacker met bestemming rotonde wordt omgeleid via de Henri Dunantstraat, Molenstraat en Lepelstraat naar de eerder ingestelde omleiding via Den Hoek en Rondveld. Deze routing – die ook geldt ook voor verkeer in de omgekeerde richting - wordt met borden aangegeven.  Verkeer dat niet in Sint Anthonis hoeft te zijn wordt zoals bekend omgeleid via de Middenpeelweg.

Fietsomleiding

Omdat behalve de rijbaan ook de nevenliggende fietsstroken tussen de afslag Kolonel Silvertoplaan en afslag De Taverne wordt opgebroken, kunnen fietsers hier niet meer passeren. Om deze reden is voor fietsers vanuit richting Ledeacker – onder meer scholieren met als bestemming de middelbare scholen in Stevensbeek of Boxmeer - een speciale fietsomleiding ingesteld.
De omleiding begint in de Breestraat bij MFC Oelbroeck en loopt via de Jutta van Nassaulaan, Deken Molmansstraat en Oude Breestraat naar het nieuwe fietspad in de Dr. Verbeecklaan. Ook deze omleiding is vanuit beide zijden aangeduid met borden.

Centrum bereikbaar

Hinder door de wegwerkzaamheden is onvermijdelijk, maar de bereikbaarheid is een doorlopend aandachtspunt voor de projectorganisatie. Zo wordt elke nieuwe stap in het proces afgestemd met de hulpdiensten. Ook wordt steeds gekeken naar de maximale bereikbaarheid voor aanwonenden en bezoekers van winkels, dienstverleners en bedrijven binnen het werkvak. Zo zijn tijdens de afsluiting van de Kolonel Silvertoplaan de huisartsenpraktijk, apotheek, tandartsenpraktijk en de Rabo-geldautomaat bereikbaar vanuit de Lepelstraat.

Nu de afslag Kolonel Silvertoplaan in de Breestraat voor langere tijd is afgesloten, moet het lokaal autoverkeer via de omleiding Lepelstraat en Rondveld naar de provinciale weg N272. Voor fietsers richting rotonde is een nieuwe omleiding ingesteld vanaf MFC Oelbroeck naar de Dr. Verbeecklaan.