N602: Peter Zuidstraat vanaf 1 augustus helemaal open

Home > Inwoners > Nieuws > N602: Peter Zuidstraat vanaf 1 augustus helemaal open

N602: Peter Zuidstraat vanaf 1 augustus helemaal open

RSS

SINT ANTHONIS – De werkzaamheden aan de doorgaande weg in Sint Anthonis vorderen sneller dan gepland.  Dit betekent dat het wegvak tussen de afslag Kolonel Silvertoplaan en afslag Peter Zuidstraat eerder open kan. Vanaf zaterdag 1 augustus is de Peter Zuidstraat helemaal open. Wel blijft de bestaande omleiding via de Lepelstraat, Molenstraat en Henri Dunantstraat gehandhaafd.

Omdat een ploeg stratenmakers in de eerste week van de bouwvak de voetpaden tussen de Kolonel Silvertoplaan en Peter Zuidstraat afrondt, kan de Breestraat in het wegvak tot de Peter Zuidstraat al op 1 augustus worden opengesteld. Ook de afslagen naar de Pastoor van Delftlaan en De Taverne zijn dan weer open. Duidelijk is dat het opgebroken wegvak tussen de Peter Zuidstraat en afslag De Merret tijdens de bouwvak (25 juli t/m 15 augustus) volledig gesloten blijft. Ook de Brinkstraat, de verbinding tussen de Breestraat en de Lepelstraat, blijft uit veiligheidsoverwegingen gesloten.

Slotstuk
Na de bouwvak begint de aannemer aan het slotstuk van de reconstructie, het wegvak vanaf afslag De Merret tot de komgrens met Ledeacker. Niet alleen wordt in dit wegvak de weg vernieuwd, ook wordt een hemelwaterriool aangelegd en gaat de kruising van de Breestraat met de Hoefstraat-Ledeackersestraat volledig op de schop. Ter hoogte van deze kruising komt er een volledig nieuwe oversteek, die belangrijk is voor de leerlingen van kindcentrum De Meander. En op de vroegere parkeerplaats op de hoek Henri Dunantstraat-Bremheuvel maakt Brabant Water een wadi (Water Afvoer Drainage Infiltratie) die er met het hemelwaterriool voor moet zorgen dat de Breestraat hier tijdens hoosbuien niet meer overstroomt.

Bereikbaarheid
Volledige openstelling van de Breestraat acht de projectorganisatie niet verantwoord omdat een deel van de weg is opgebroken en passage hier stofvorming veroorzaakt en schade aan voertuigen zou kunnen geven. De Merret, de korte passage naar de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis en supermarkt Jan Linders, blijft tijdens de bouwvak open. Woningen, horeca en andere bedrijven in het afgesloten wegvak van de Breestraat blijven bereikbaar. Half september, wanneer de aannemer ter hoogte van de afslag Henri Dunantstraat is, wordt de bestaande omleiding aangepast; doorgaand verkeer kan dan via de Lepelstraat, Molenstraat en Hoefstraat verder in de Breestraat. Op het moment dat de kruising met Hoefstraat-Ledeackersestraat dicht gaat, wordt zowel voor auto’s als voor fietsverkeer de bestaande omleiding aangepast.

Meer informatie: www.sintanthonis.nl/n602.
Vragen of opmerkingen: vragen@N602.nl

kaartje van omleiding bouwvak vanaf 1-10. Doorgaande weg open vanaf rotonde t/m afslag Peter Zuidstraat

Afbeelding: Kaart met de omleidingen in Sint Anthonis voor autoverkeer en fietsers tijdens de komende bouwvak (25 juli tot en met 15 augustus). Prettig is dat vanaf 1 augustus de doorgaande weg open is vanaf de rotonde tot en met de afslag Peter Zuidstraat.