Meldpunt discriminatie Land van Cuijk

Home > Inwoners > Nieuws > Meldpunt discriminatie Land van Cuijk

Meldpunt discriminatie Land van Cuijk

RSS

Niemand wil buitengesloten worden of onrechtvaardig behandeld worden, zeker niet als dat is vanwege je afkomst, huidskleur, leeftijd, handicap, godsdienst, geslacht of seksuele geaardheid. Mogen meedoen en mogen zijn wie je bent is wezenlijk. Of het nu gebeurt bij het solliciteren, op school, op de werkvloer, bij het sporten of gewoon op straat, discriminatie is overal onacceptabel. Discriminatie is ook bij wet verboden: dat staat in Artikel 1 van onze grondwet, in het Wetboek van Strafrecht en in de gelijke behandelingswetgeving.

Discriminatie melden helpt

Discriminatie stopt niet vanzelf. Helaas melden de meeste mensen die discriminatie ervaren nog niet! Maar melden is belangrijk om discriminatie te stoppen. Maak het zichtbaar, maak het verschil en meld wel! Ook als je getuige bent van discriminatie of als je anoniem wilt blijven. Melders van discriminatie kunnen desgewenst rekenen op onafhankelijk advies en ondersteuning.

Meldpunt discriminatie Land van Cuijk

In het Land van Cuijk kun je een melding van discriminatie doen bij het Meldpunt discriminatie. Sociom voert deze taak uit in het Land van Cuijk. Je kunt Sociom op iedere werkdag tussen 9.00-17.00 uur bereiken via telefoonnummer 0485 – 700 500 of via email: info@sociom.nl

Sociom werkt samen met Vizier, dit is het Bureau voor Gelijke Behandeling in Nijmegen (www.vizieroost.nl).