Kruising bij Oelbroeck vanaf 1 december open

Home > Inwoners > Nieuws > Kruising bij Oelbroeck vanaf 1 december open

Kruising bij Oelbroeck vanaf 1 december open

RSS

Met het openstellen van de kruising bij MFC Oelbroeck op 1 december wordt een volgende stap gezet in de slotfase van de werkzaamheden aan de doorgaande weg in Sint Anthonis. Het aftellen tot de volledige openstelling van de N602 is begonnen, want volgens de planning van de projectorganisatie is dat medio december het geval.

Sinds een aantal weken wordt er volop gewerkt in het laatste werkvak, dat is gelegen tussen de brandweerkazerne en de komgrens met Ledeacker. Het nieuwe hemelwaterriool is gelegd, het grondwerk voor de nieuwe bestrating is klaar. Het fietspad aan de oostelijke zijde van de Dorpsstraat is gereed en ook de aanleg van het fietspad aan de overzijde schiet hard op. Intussen rolt de Tiger-Stone – de machine waarmee de klinkers semi-automatisch worden gelegd – gestaag door tot het eindpunt van het werkvak. In dit werkvak komt ook een zogenoemde uitbuiging, om de snelheid van het verkeer te remmen. Tevens wordt de bestaande bushalte verplaatst.

Kruising

De afgelopen dagen zijn de stratenmakers druk geweest met de bestrating van het kruisiginsvlak van de Breestraat met de zijwegen Hoefstraat en de Ledeackersestraat. Aan de zijde van de Breestraat is een nieuwe toegang gemaakt naar MFC Oelbroeck en er zijn een nieuw zebrapad en fietsoversteek ingericht. Hier is met name veel aandacht voor de veiligheid van scholieren van de middelbare school en kinderen van de brede school die hier dagelijks de Breestraat moeten oversteken.
De werkzaamheden zijn intussen zo vlot verlopen dat de projectorganisatie heeft besloten om de kruising per 1 december open te stellen, zodat zowel de Hoefstraat als de Ledeackersestraat weer volledig bereikbaar zijn vanuit de Breestraat. Naar verwachting kan het hele project medio december worden afgerond, waarna de doorgaande weg volledig wordt opengesteld.FOTO: Stratenmakers leggen de laatste hand aan het straatwerk van het kruisingsvlak bij MFC Oelbroeck. De aansluitingen van de Hoefstraat en Ledeackersestraat met de Breestraat zijn vanaf 1 december weer volledig open.