Intentieovereenkomst woningbouw Oelbroeck én centrum Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Intentieovereenkomst woningbouw Oelbroeck én centrum Sint Anthonis

Intentieovereenkomst woningbouw Oelbroeck én centrum Sint Anthonis

RSS

De gemeente Sint Anthonis en Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling BV Sint Oedenrode sluiten een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw in het plangebied Oelbroeck te Sint Anthonis.

Circa 25 nieuwe woningen in Sint Anthonis
De overeenkomst omvat de ontwikkeling van circa 25 woningen in het gebied Oelbroeck, met name voor jonge gezinnen en senioren. De verwachting is dat begin 2021 de definitieve samenwerkingsovereenkomst en koopovereenkomst worden gesloten en de aanpassing van het  bestemmingsplan in procedure kan worden gebracht. Het haalbaarheidsonderzoek is inmiddels afgerond. De komende periode worden aanvullende onderzoeken gedaan en worden de werkzaamheden voor het bestemmingsplan verder vorm gegeven.
Op de Foto: v.l.n.r: Burgemeester Fränzel, wethouder Bollen, directeur van Stiphout en ontwikkelingsmanager Robbert Bosje

Met deze ontwikkeling speelt de gemeente Sint Anthonis in op de vraag naar betaalbare en levensbestendige woningen in Sint Anthonis. Over de concrete invulling zal met de omwonenden worden gesproken zodra deze bekend is. Indien het proces rondom het bestemmingsplan en de verkoop voorspoedig verloopt, start de bouw  in 2021/2022.

Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling BV  heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van woningen. Ze zijn met name gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling en binnenstedelijke herontwikkeling. Daarbij wordt intensief samengewerkt met o.a. gemeenten en architect  en garandeert het bedrijf veelzijdigheid, kwaliteit en flexibiliteit.

Centrum Sint Anthonis
In de intentieovereenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de wijze waarop Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling BV een bijdrage gaat leveren aan de transformatie van een gedeelte van het centrum van Sint Anthonis. Deze afspraken zullen de komende periode worden uitgewerkt in concrete afspraken.

Wethouder Bollen zegt dat de komende periode een aantal puzzelstukjes op de juiste plaats gaan vallen om daarmee te voldoen aan de gemeentelijke ambities op het gebied van woningbouw en ontwikkeling van het centrum van Sint Anthonis. Met de ondertekening van deze intentieovereenkomst wordt wederom een belangrijke stap gezet om deze ambities  waar te maken.