Hoe bezorg je je kind thuis een leuke tijd?

Home > Inwoners > Nieuws > Hoe bezorg je je kind thuis een leuke tijd?

Hoe bezorg je je kind thuis een leuke tijd?

RSS

Je kind in huis vermaken, hoe doe je dat? Na de online lessen slaat de verveling vaak toe. Normaal konden jullie samen uitstapjes maken, maar helaas zijn veel attracties nu gesloten. Het bos en de speeltuin hebben jullie ondertussen wel gezien en het wordt kouder buiten. Hoe bezorg je je zoon of dochter dan tóch een leuke tijd? Simpel: door eropuit te gaan in huis!

Kinderen zijn in deze periode vaker thuis dan gewoonlijk. Om te voorkomen dat vrije tijd grotendeels wordt opgevuld met TikTok en YouTube, delen wij vier ideeën om op ontdekkingstocht te gaan in huis:

  • Ga samen kamperen. In de koude buitenlucht? Nee hoor: in jullie zelfgebouwde hut onder de tafel of achter de bank. Haal de matrassen, dekens en kussens erbij en geniet van een ‘nachtje weg’.
  • Bezoek een museum. Volg een virtuele tour en ontdek vanachter de computer alles over het ontstaan van bliksem of het achterhuis van Anne Frank.
  • Eet alsof jullie in een echt restaurant zitten. Duik samen een middagje de keuken in, hartstikke gezellig! Dek daarna de tafel, steek kaarsjes aan en laat je kind de gerechten vol trots uitserveren.
  • Geniet van een film in jullie thuisbioscoop. Sluit de gordijnen, laat je kind een film uitkiezen en zorg voor een goedgevulde bak popcorn.

Enthousiast geworden? Blok samen met je kind wekelijks een vast dagdeel voor familietijd. Zo bied je zowel structuur als plezier én kan je kind zich op iets leuks verheugen.

Vragen staat vrij!

Heb je vragen over je kind in huis vermaken? Of andere vragen over opgroeien? Stel ze aan het CJG via 0485 – 39 66 66 of info@cjglandvancuijk.nl.