Help mee met beroepskeuze bij Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Home > Inwoners > Nieuws > Help mee met beroepskeuze bij Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Help mee met beroepskeuze bij Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

RSS

Het zijn bijzondere tijden waarin we ons bevinden. Tijden waarin het erg belangrijk is om perspectief te hebben. En dat is precies waar het bij On Stage om gaat: jongeren kennis laten maken met het lokale bedrijfsleven om een goede beroepskeuze te kunnen maken, wat leidt tot toekomstperspectief.

Daarom zijn ook dit schooljaar ruim 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege aan de slag met het beroepsoriëntatieproject Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Leerlingen werken op school aan verschillende opdrachten, krijgen netwerktraining en maken tijdens het Beroepenfeest op 11 maart matches met hun favoriete beroepsbeoefenaars om bij hen een dagdeel mee te werken.

"Als je jong bent telt elke dag, elk jaar en elke ervaring. We verwachten straks wel van deze jongeren dat ze ‘na corona’ hun levensloopbaan gewoon vervolgen. Maar dan moeten we ze nu wél voorzien van bagage voor straks. Binnen én buiten de school”, zegt projectleider Sandra Reuvers. “Daarom volgen we zo lang mogelijk ons gebruikelijke (maar wél coronaproof gemaakt) concept. De voorbereidingen zijn immers ook bagage voor later. En als op het allerlaatst blijkt dat het echt niet anders kan, wijken we uit naar digitaal matchen. Het leggen van duurzame contacten tussen leerlingen en hun droomberoep gaat dus altijd door!”

Intussen is de werving van de 250 beroepsbeoefenaren al in volle gang. Ook de gemeente Sint Anthonis is partner van On Stage en roept bedrijven en organisaties in Sint Anthonis en omgeving op om mee te doen. Van kapper tot architect, van hondentrimmer tot ICT-er, van verkoper tot automonteur en alles daartussen. Alle beroepen zijn welkom!

Meer informatie en aanmelden op: www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl of neem contact op met projectleider Sandra Reuvers via: mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl