Groene en diverse woonwijk Roting II

Home > Inwoners > Nieuws > Groene en diverse woonwijk Roting II

Groene en diverse woonwijk Roting II

RSS
luchtfoto locatie Roting 2

Met de verkoop van de gronden van gemeente Sint Anthonis aan Region Vastgoedontwikkeling is het startsein gegeven voor het woningbouwplan De Roting II in Wanroij. De nieuwe woonwijk, bestaande uit 46 woningen, bevat woningen in diverse prijsklassen en voor diverse doelgroepen.

Op donderdag 10 juni ondertekenden wethouder Wouter Bollen namens de gemeente Sint Anthonis en Herman Michiels en Jan Emonds namens Region Vastgoedontwikkeling de overeenkomst. Vervolgens kan gestart worden met de bouwontwikkeling en het bouwrijp maken van het gebied. Tijdens een bijeenkomst in het Wapen van Wanroij, afgelopen zaterdag, werden geïnteresseerde inwoners en oud-inwoners van Wanroij als eersten uitgenodigd zich voor de nieuwbouwwoningen in te schrijven. Medio augustus wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond. De start van de bouw zal vervolgens plaatsvinden in het 1e kwartaal van 2022. De eerste opleveringen van de woningen is gepland eind vierde kwartaal 2022 tot eind 2e kwartaal 2023. Dit onder het voorbehoud dat 70 % van de woningen is verkocht.

Divers bouwen

“Met de Roting II voldoen we ook voor het dorp Wanroij aan onze ambitie om divers te bouwen, met vooral ook veel aandacht voor woningen voor starters” aldus wethouder Bollen. Op een aantal locaties staan twee-onder-een kap woningen gepland. Ook is ruimte voor een aantal rij-woningen, bedoeld voor de verhuur. In het totale plan gelegen worden vier patiobungalows gebouwd en 8 patio woningen. Er is plaats voor 12 rijwoningen voor starters en 12 twee-onder-een kapwoningen. Ook worden er 14 rij-huurwoningen gebouwd.

Groene en duurzame woonwijk

In de woonwijk komt veel ruimte voor groen, onder meer door de groene entree en een centraal gelegen park. Bij veel regenval kan het water door de verlaging eenvoudig afstromen naar de aanwezige waterloop. Daarnaast worden alle woningen gebouwd met hoge duurzaamheid normen. De woningen zijn energiezuinig en worden voorzien van bodemenergie voor zowel verwarmen als verkoelen. Hiermee wordt de Roting II de eerste woonwijk in Sint Anthonis die volledig zelfstandig op bodemenergie functioneert.

Op de foto: v.l.n.r. Herman Michiels, Wouter Bollen en Jan Emonds ondertekenen de overeenkomst voor verkoop van de gronden