GGD prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker

Home > Inwoners > Nieuws > GGD prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker

GGD prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker

RSS

Eind augustus ontvingen meisjes die dit jaar 13 worden een oproep voor de HPV-vaccinatie. Dit voorjaar gingen de vaccinaties niet door om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen. Om de voorzorgsmaatregelen te handhaven en zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nodigen wij vanaf dit najaar meisjes individueel uit voor de HPV-vaccinatie. De eerste vaccinaties staan vanaf 5 september gepland.

De GGD organiseert de vaccinaties passend bij de actuele coronamaatregelen

Uiteraard nemen we maatregelen om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen. Als GGD houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM, zodat we het vaccineren veilig uitvoeren.

Op onze GGD locaties is een looproute ingericht. Jongeren worden één voor één opgeroepen, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Het prikken zelf duurt ongeveer 10 seconden, er is minimaal en vluchtig contact. Onze medewerkers reinigen tussen het prikken door hun handen.

Kom op tijd

In de uitnodiging staan de locatie en het tijdstip. Het is belangrijk om op tijd te komen. Op die manier kunnen we met elkaar de verplichte afstand van 1,5 meter aanhouden. De andere voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen staan vermeld in de brief die de meisjes ontvangen.

Heb je gezondheidsklachten? Dan geldt: blijf thuis.

Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verlies van reuk of smaak of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. Maak ook een nieuwe afspraak als jijzelf of iemand uit je gezin koorts, benauwdheidsklachten of corona heeft of in quarantaine is. Neem dan contact met ons op via 088 368 6555 (werkdagen van 08.30-17.00 uur).

Meer informatie

Op rijksvaccinatieprogramma.nl vind je antwoord op veel gestelde vragen over de HPV-vaccinatie. Heb je andere vragen? Bel ons dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur op 0900 463 64 43. Onze medewerkers staan je graag te woord.