Gemeente Sint Anthonis doet mee met landelijke verkiezing toegankelijkheid!

Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente Sint Anthonis doet mee met landelijke verkiezing toegankelijkheid!

Gemeente Sint Anthonis doet mee met landelijke verkiezing toegankelijkheid!

RSS

Vul het formulier in op www.meesttoegankelijkegemeente.nl

De gemeente Sint Anthonis doet er, samen met het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PGSA) en betrokken ervaringsdeskundigen, alles aan om toegankelijkheid in onze gemeente voor iedereen te verbeteren.

Wethouder Rob Poel wil in de hele gemeente bij jong en oud nog meer aandacht krijgen en energie vrij maken voor het motto “Bij ons doet iedereen mee!”. Daarom doet de gemeente Sint Anthonis samen met de PGSA mee met de verkiezing tot meest toegankelijke gemeente van Nederland.

“Ik ben ervan overtuigd dat we als gemeente Sint Anthonis heel goed bezig zijn”, aldus de wethouder. “Je bent nooit klaar en er valt altijd wat te verbeteren, het gaat erom dat je dat verbeterproces als gemeente faciliteert en continu aandacht hebt voor toegankelijkheid. Dat doen wij in nauwe samenwerking met een hele enthousiaste club vrijwilligers in onze gemeente verzameld in het PGSA.”

Bekijk de videoboodschap van Rob Poel op YouTube

Op 11 oktober 2019 tekenden de gemeente Sint Anthonis, het PGSA en de Alliantie VN-handicap het manifest “Iedereen doet mee”. Dat was de start voor extra veel inspanningen op verschillende plekken en niveaus in de gemeente. En wat vinden inwoners er zelf van? Dat vinden we heel belangrijk om te horen! Inwoners kunnen de gemeente Sint Anthonis en andere gemeenten in Nederland beoordelen op de website www.meesttoegankelijkegemeente.nl. Doen!

Uiteindelijk leidt dat tot één gemeente die zich de meest toegankelijke gemeente van Nederland mag noemen.