Gemeente Sint Anthonis biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente Sint Anthonis biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Gemeente Sint Anthonis biedt hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

RSS

De gemeente krijgt inzage in de gegevens van slachtoffers van de toeslagenaffaire. Deze gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst en gemeente was eerder vanwege privacyregels nog niet mogelijk.

De Belastingdienst heeft de gemeente Sint Anthonis gemachtigd om contact te leggen met inwoners, die bekend staan als gedupeerden van de toeslagenaffaire. De Belastingdienst gaat zorgen voor een financiële compensatie voor de geleden schade, maar misschien is het ook nog wel gewenst om hulp te krijgen bij andere problemen die door de affaire zijn ontstaan. Denk aan hulp bij de aanpak van schulden, het vinden van werk, huisvesting, zorg, psychisch welbevinden en de opvoeding van kinderen.

Hulpaanbod

In de komende weken krijgen alle 9 gedupeerden waarvan de gegevens door de Belastingdienst aan de gemeente zijn verstrekt een hulpaanbod.

Wethouder Rob Poel:

” Het is fijn dat we de gedupeerden nu actief kunnen benaderen om hulp te bieden. Naast de financiële compensatie waar de Belastingdienst voor zorgt, helpt de gemeente graag met andere problemen die mogelijk ontstaan zijn. Uiteraard beslissen gedupeerden zelf of ze van ons hulpaanbod gebruik willen maken.”