Duizenden nieuwe bomen in Boswachterij Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Duizenden nieuwe bomen in Boswachterij Sint Anthonis

Duizenden nieuwe bomen in Boswachterij Sint Anthonis

RSS

Staatsbosbeheer en Binnenwerk werken samen aan gevarieerd bos
Staatsbosbeheer start met de aanplant van ruim 20.000 bomen in Boswachterij Sint Anthonis. De aanplant is onderdeel van het reguliere bosbeheer van Staatsbosbeheer en gebeurt in samenwerking met Binnenwerk; een organisatie waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in teamverband aan de slag gaan. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken duren en vóór 1 maart zijn afgerond.

Bosverjonging
Voor deze bosverjonging zijn kleine open plekken in het bos gemaakt van maximaal 0,5 tot 2 hectare, zodat er plaats komt voor een nieuwe generatie bomen. Dit doet Staatsbosbeheer als er plaatselijk nauwelijks nog bijgroei is, of het bos niet meer vitaal is. Op deze plekken groeit er dus gewoon nieuw bos voor in de plaats. Bos blijft bos.

Loofbomen
“We planten veel jonge, nieuwe loofbomen zoals linde, beuk, zomer/wintereik, zoete kers, esdoorn en hazelaar. Een gevarieerd bos, bestaande uit diverse soorten en leeftijden, is beter bestand tegen klimaatverandering, lange periodes van droogte, ziektes en stormen. Daarnaast levert het een aantrekkelijk bos op voor bezoekers en een geschikte leefomgeving voor plant en dier” aldus boswachter Janneke de Groot van Staatsbosbeheer.

Samenwerking Binnenwerk
Roel van Staaten, oud-boswachter en sinds kort werkbegeleider bij Binnenwerk is razend enthousiast; “ik werk nu met mensen die een steun in de rug nodig hebben om hun passie voor de natuur te ontwikkelen. Dit geeft mij heel veel energie en voldoening.”

Meer weten over Binnenwerk?
Binnenwerk is onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk, het ministerie van BZK. Het Rijk hecht aan een inclusieve organisatie. Bij Binnenwerk werken mensen die vanwege een psychische of fysieke beperking een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Binnenwerk zorgt voor duurzame banen en verzorgt de leiding en begeleiding.

Foto: Staasbosbeheer
Voor meer info over Binnenwerk: https://www.ubrijk.nl/binnenwerk
Voor meer info over bosbeheer en hout bij Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/dossiers/bos-en-hout

NB Ook de gemeente Sint Anthonis zelf plant in de periode tot en met 2024 minimaal 4 hectare nieuw bos. Het betreft zo'n 17.500 jonge bomen.