Definitief energielabel huizen wordt duurder

Home > Inwoners > Nieuws > Definitief energielabel huizen wordt duurder

Definitief energielabel huizen wordt duurder

RSS

Ieder huis in Nederland heeft een voorlopig energielabel gekregen. Als u uw huis wilt verkopen dan heeft u een definitief energielabel nodig. Nu is dat nog heel eenvoudig en goedkoop. Maar na 1 januari 2021 wordt het een stuk duurder. Het definitieve energielabel is 10 jaar geldig. Bent u van plan om binnen 10 jaar uw huis te verkopen? Dan is het misschien verstandig om nog dit jaar een definitief energielabel aan te vragen.

Hoe vraag ik een energielabel aan

Het energielabel kunt u aanvragen op de website van de overheid: https://www.energielabelvoorwoningen.nl. Om een energielabel aan te kunnen vragen heeft u een digiD nodig. Ook worden er vragen gesteld over de isolatie van uw huis. Door middel van foto’s of rekeningen van bijvoorbeeld dubbel glas kunt u uw energielabel definitief maken.

Wat verandert er volgend jaar

Nu vraagt u uw energielabel via een website aan. Na 1 januari 2021 komt er een deskundige in uw huis kijken. Hierdoor wordt het aanvragen van een energielabel duurder. Het oude label kost ongeveer € 10,-. Het nieuwe label kost ongeveer € 190,-.