Buurtvereniging "De Hapseweg" ontvangt wethouder vanwege overlast

Home > Inwoners > Nieuws > Buurtvereniging "De Hapseweg" ontvangt wethouder vanwege overlast

Buurtvereniging "De Hapseweg" ontvangt wethouder vanwege overlast

RSS

Wanroij - Wethouder Bellemakers werd op woensdagmiddag 29 september hartelijk ontvangen door bewoners van de Hapseweg, de Broekkant en De Steeg in Wanroij. Vanwege de grote overlast die men hier en op omliggende wegen ervaart was het tijd voor actie. Op initiatief van de buurtvereniging De Hapseweg was een handtekeningenactie gestart waarmee ondertussen zeker 100 handtekeningen zijn verzameld. Voordat de handtekeningen aangeboden zouden worden aan de wethouder, werd eerst ter plaatse poolshoogte genomen. Op de fiets ging men in colonne de weg op om te kijken hoe de situatie nu is.

Foto: Wethouder Bellemakers neemt de handtekeningen in ontvangst van Marjo Geene

Druk was het zeker en automobilisten hadden weinig geduld met de fietsende buurtbewoners. De  smalle wegen zijn duidelijk niet berekend op zoveel verkeer en bewoners maken zich zorgen over de veiligheid van vooral fietsers. De inzet van verkeersregelaars heeft wel effect. Zij sturen verkeer de juiste kant op. Wanneer de verkeersregelaars om 16.00 uur echter weg zijn, negeren bestuurders borden en wegversperringen en gaan toch voor de kortste weg. Op verschillende plaatsen werd gestopt en vertelden de meegefietste bewoners aan de wethouder wat de problemen op specifieke plekken zijn.

Wethouder Bellemakers legde uit hoe de situatie is ontstaan en op welke wijze al getracht is de problemen zoveel als mogelijk in te dammen. Hij beloofde echter ook te gaan kijken of er nog méér  te doen is, aangezien wel duidelijk werd dat het stilleggen van de werkzaamheden in Wanroij geen optie is. De inzet van Boa’s die in tegenstelling tot de verkeersregelaars wél bekeuringen mogen uitschrijven gaat er komen en ook het gebruik van de z.g. smiley-borden die aangeven hoe hard er gereden wordt, zal worden onderzocht.

Nadat de handtekening waren overhandigd en de mogelijke oplossingen voor de gesignaleerde problemen nogmaals nadrukkelijk onder de aandacht van de wethouder waren gebracht, ging iedereen weer huiswaarts.

Foto: Op de fiets poolshoogte nemen met een flinke delegatie