Bakkerij Maassen uit Wanroij hofleverancier

Home > Inwoners > Nieuws > Bakkerij Maassen uit Wanroij hofleverancier

Bakkerij Maassen uit Wanroij hofleverancier

RSS
burgemeester en gezusters Maassen met predicaat oorkonde hofleverancier

WANROIJ - Het 225 jarige bestaan van bakkerij Maassen werd zondag 27 juni, een jaar na dato, gevierd. Het was feest bij de Wanroijse bakker, waar ondertussen de achtste generatie Maassen de scepter zwaait. Petra en Margriet houden de naam Maassen hoog en bakken op hoog niveau voor de Wanroijse gemeenschap en ver daarbuiten.

Het was open dag op zondag 27 juni en burgemeester Fränzel was ter plaatse om namens zijne majesteit Koning Willem Alexander het predicaat “Hofleverancier” te mogen verlenen. In zijn speech verhaalde de burgemeester, zelf zoon van een bakker, over de inspanning die het kost om iedere dag weer die kwaliteit te leveren waar mensen tegenwoordig aan gewend zijn. Hij vertelde over de acht generaties Maassen en de start van het bedrijf terug te voeren tot (waarschijnlijk) 1795.

De mondkapjes mochten sinds zaterdag af en de zon scheen op de bakkerij. Een jaar na het 225-jarige bestaan kon dan vandaag toch het feestelijke moment plaatsvinden waarbij natuurlijk het schild “Hofleverancier” onthuld werd.

Onder dit bericht kunt u in het PDF document de speech van burgemeester Fränzel teruglezen.