Afzetting in de Breestraat verlengd tot aan de brandweerkazerne

Home > Inwoners > Nieuws > Afzetting in de Breestraat verlengd tot aan de brandweerkazerne

Afzetting in de Breestraat verlengd tot aan de brandweerkazerne

RSS

Het werkvak in de Breestraat in Sint Anthonis, dat op 24 augustus tot aan de afslag Remmensberg (tegenover het autobedrijf-tankstation) liep, wordt op dinsdag 8 september om 07.00 uur verlengd tot aan de brandweerkazerne. Deze aanpassing heeft geen gevolgen voor de bestaande omleidingsroute in Sint Anthonis, wél voor bewoners van de Remmensberg en automobilisten die bij het autobedrijf-tankstation moeten zijn.

Het werkvak wordt verlengd omdat de aannemer inmiddels ter hoogte van de Remmensberg is met het graven van de sleuf voor het hemelwaterriool en dit wordt de komende tijd verder doorgetrokken tot de ‘grens’ met Ledeacker. De aanleg van dit riool is het eerste onderdeel van de reconstructie van de doorgaande weg. Zodra het riool ligt, wordt de nieuwe bestrating gemaakt.

Bereikbaarheid

Om ervoor te zorgen dat de bewoners van de Remmensberg van en naar hun woning kunnen, wordt er (uitsluitend) voor hen een rijplatenbaan gemaakt.  Deze is vanaf 8 september beschikbaar en dat is via een bewonersbrief aangekondigd. Met volledige instemming de ondernemer is ook voor bezoekers van het autobedrijf-tankstation Van de Weem een oplossing bedacht voor de dagen dat dit bedrijf niet vanuit de Breestraat bereikbaar is. Klanten kunnen bij het bedrijf komen aan de achterzijde. Wie wil tanken rijdt vanuit de Hoefstraat de Bremheuvel in en via de poort naar de voorzijde van het bedrijf. Let op: Bremheuvel is een eenrichtingsweg, dus bij het verlaten van het tankstation rijdt men via de Henri Dunantstraat naar de bestaande omleidingsroute.

De Merret

Prettig voor bezoekers van het gemeentehuis en het winkelend publiek is dat de inrit de Merret in de Breestraat ook weer snel beschikbaar komt. De aannemer laat weten dat op vrijdag 11 september zowel de bestrating als de trottoirs gereed zijn in het wegvak tussen de afslag Brink tot voorbij de afslag de Merret. Op deze dag wordt de afzetting – die nu bij de afslag Brink staat – verplaatst tot voorbij de Merret en is deze routing open voor alle verkeer.