Afwerking N602 begint in Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Afwerking N602 begint in Sint Anthonis

Afwerking N602 begint in Sint Anthonis

RSS

Om de reconstructie van de N602 volledig af te ronden, vinden er de komende maanden rest- en herstelwerkzaamheden plaats aan de verbindingsweg die door Sint Anthonis, Ledeacker en Wanroij loopt. Op maandag 26 april wordt begonnen in Sint Anthonis vanaf de rotonde. Tijdens de werkzaamheden moeten inwoners en bezoekers rekening houden met omleidingen.

Toen de totaal vernieuwde weg vlak voor de kerst 2020 volledig werd opengesteld, spraken de gemeente Sint Anthonis en de aannemer af dat de rest- en herstelwerkzaamheden dit voorjaar zouden worden opgepakt. Als in Sint Anthonis en Ledeacker alle zogenoemde restpunten zijn afgewerkt, wacht in het centrum van Wanroij medio juni de slotklus: het herstel van de rijbaan. Naar verwachting kan dit karwei in oktober worden afgerond.

Restpunten Sint Anthonis

In Sint Anthonis herstellen de wegwerkers op een aantal plekken in zowel de Breestraat als in de Dokter Verbeecklaan de klinkerbestrating in de rijbaan of fietsstrook. Evenals dat eerder ter hoogte van de afslag Remmensberg is uitgevoerd, wordt nu ook bij de afslag De Taverne een betonnen plint met opschrift ‘Sint Anthonis’ in het wegdek geplaatst. Bij drie oversteekplaatsen wordt signalering aangebracht: voetgangers kunnen zelf de Ledverlichting met een drukknop bedienen.

Omleidingen

Voor de werkzaamheden in Sint Anthonis, die beginnen op 26 april, is een maand ingeruimd. Op het moment dat de stratenmakers aan de rijbaan werken, moet de weg soms één of meerdere dagen worden afgesloten. Voor inwoners van Sint Anthonis en bezoekers van winkels en bedrijven wordt steeds een passende omleiding ingesteld. Deze worden met de bekende gele borden en pijlen aangegeven. Voor meer informatie: www.sintanthonis.nl/n602

Voor de veiligheid van overstekende fietsers en voetgangers wordt in de komende weken bij drie nieuwe oversteekplaatsen, zoals deze in de Dokter Verbeecklaan, signalering aangebracht en stoplichten die overstekende voetgangers zelf kunnen bedienen.