Aannemer staat voor de voorlaatste fase van aanpak Breestraat

Home > Inwoners > Nieuws > Aannemer staat voor de voorlaatste fase van aanpak Breestraat

Aannemer staat voor de voorlaatste fase van aanpak Breestraat

RSS

Door het opschuiven van het werkvak tot aan het kruisingvlak met de Hoefstraat en Ledeackersestraat begint aannemer Infrascoop op woensdag 23 september aan de voorlaatste fase van de reconstructie van de Breestraat in Sint Anthonis. Als gevolg van deze stap worden er nieuwe omleidingen ingesteld voor zowel autoverkeer als voor leerlingen van de brede school.

Terwijl het werkvak in de Breestraat richting Ledeacker opschuift tot aan de kruising, schuift de afzetting aan de achterzijde door tot voorbij de afslag Remmensberg. Het prettige gevolg hiervan is dat zowel de afslag naar de Henri Dunantstraat als die naar de Remmensberg op 23 september weer volledig zijn opengesteld. Ook autobedrijf/tankstation Van de Weem is vanuit het centrum volledig bereikbaar. Voor de brandweer is een tijdelijke uitrit gemaakt over de parkeerplaats van MFC Oelbroeck.

Nieuwe omleidingen

In verband met de werkzaamheden wordt de Hoefstraat afgesloten voor doorgaand (auto)verkeer. Autoverkeer op de Breestraat met bestemming Ledeacker of Wanroij en omgekeerd, wordt geadviseerd om via de Peter Zuidstraat en Jutta van Nassaulaan om te rijden. Deze routing wordt met de bekende gele borden aangegeven. De projectorganisatie vraagt nadrukkelijk om hier met gepaste snelheid te rijden, omdat hier de brede school is gevestigd en ook veel leerlingen van de middelbare school deze route gebruiken.

Speciaal voor kinderen die vanaf westkant van Sint Anthonis (Zandseveld, Tiendhil, Hanenspoor), naar de brede school gaan, stelt de projectorganisatie vanaf 23 september een veilige loop- en fietsroute in. Deze gaat via de Hoefstraat, Bremheuvel, Henri Dunantstraat met een oversteek naar de Remmensberg.
Naar verwachting gelden deze omleidingen de komende vijf weken tot aan de herfstvakantie. In de herfstvakantie (vanaf 17 oktober) begint de aannemer aan het slotstuk van het karwei in Sint Anthonis, het kruisingsvlak van de Breestraat met de Hoefstraat en Ledeackersestraat. Op dat moment wordt de omleiding voor autoverkeer aangepast.

Een kaart met de omleidingen in Sint Anthonis voor autoverkeer, scholieren en leerlingen van de brede school zoals die op woensdag 23 september in gaan.