Aannemer begint op 8 oktober aan laatste fase wegreconstructie

Home > Inwoners > Nieuws > Aannemer begint op 8 oktober aan laatste fase wegreconstructie

Aannemer begint op 8 oktober aan laatste fase wegreconstructie

RSS

Niet op 17 oktober, zoals in de oorspronkelijke planning stond, maar al op donderdag 8 oktober begint aannemer Infrascoop in Sint Anthonis aan de laatste fase van de reconstructie van de doorgaande weg. Omdat hierbij de volledige kruising ter hoogte van MFC Oelbroeck op de schop gaat, worden op 8 oktober twee lokale omleidingen ingesteld.

Kruisingsvlak

Mede dankzij de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen weken kan de aannemer in sneltreinvaart doorwerken bij de herinrichting van de Breestraat. Nu er een voorsprong is op de planning, heeft de projectorganisatie besloten om eerder te beginnen in het laatste werkvak, dat loopt vanaf de Brandweerkazerne tot de ‘grens’ met Ledeacker, waar de weg reeds gereed is.
De laatste fase, die volgens de planning tot medio december in beslag neemt, is ingrijpend omdat in dit traject niet alleen een nieuw hemelwaterriool wordt aangelegd maar ook omdat het kruisingsvlak van de Breestraat met de Hoefstraat en Ledeackersestraat volledig opnieuw wordt ingericht. Veel aandacht gaat hierbij uit naar een veilige oversteek voor kinderen die naar de brede school gaan.

Omleidingen

Vanaf 8 oktober wordt het kruisingsvlak bij MFC Oelbroeck volledig afgesloten voor autoverkeer. Auto’s kunnen vanuit Sint Anthonis naar Ledeacker (en omgekeerd) via een oostelijke of westelijke omleiding. De oostelijke omleiding (groen) gaat van de Breestraat via de Peter Zuidstraat, Noordkant, Ledeackersestraat, Sassekamp en Vrijstraat. De westelijke omleiding (oranje) gaat van de Breestraat via de Henri Dunantstraat, Molenstraat, Hoefstraat, Bosweg en Nullen. Beide omleidingen zijn al met de bekende gele borden bewegwijzerd.
De eerder ingestelde veilige loop- en fietsroute voor kinderen uit de westkant van Sint Anthonis die naar de brede school gaan (Zandseveld, Tiendhil, Hanenspoor), blijft gehandhaafd tot de kruising en nieuwe oversteekplaats gereed is. Scholieren van de middelbare school en leerlingen van de brede school uit Ledeacker kunnen via het oude voetpad en een passage bij restaurant Harrie & Toon via de Jutta van Nassaulaan (blauw) naar hun bestemming.
Voor meer informatie: www.sintanthonis.nl/n602.