Aannemer begint in Wanroij aan slothoofdstuk van N602

Home > Inwoners > Nieuws > Aannemer begint in Wanroij aan slothoofdstuk van N602

Aannemer begint in Wanroij aan slothoofdstuk van N602

RSS
logo N602

WANROIJ – Nu de werkzaamheden aan de N602 in Sint Anthonis en Ledeacker nagenoeg zijn afgerond, begint de aannemer op maandag 5 juli aan het herstel van de rijbaan in Wanroij, vanuit de kant van Ledeacker in de richting Mill. Naar verwachting wordt dit slothoofdstuk van de omvangrijke wegreconstructie voor kerstmis afgerond.

Aanpassingen

Met de gemeenteraad van Sint Anthonis is destijds afgesproken om de oneffenheden en verzakkingen in de weg bij Wanroij aan te pakken. Nu de weg toch wordt opgebroken, is in samenspraak met de werkgroep N602 van de Dorpsraad Wanroij besloten om het oorspronkelijke plan aan te passen. De trottoirs aan beide zijden van de weg worden elk 0,5 meter breder, waardoor de laatste knelpunten voor voetgangers en minder validen worden weggenomen. De rijbaan met de beide fietsstroken zal 6,50 meter breed worden in plaats van 7,50 meter. Verder wordt bij het herstel extra zorg besteed aan de fundatie, voordat de weg opnieuw wordt bestraat.

Uitvoering

Het herstel van het circa 800 meter lange wegvak in het centrum van Wanroij wordt in zeven fases uitgevoerd: de eerste fase – 120 meter vanaf Molenstraat 32 tot Molenstraat 21 - vindt vanaf 5 juli plaats tot aan het begin van de bouwvak (9 t/m 27 augustus), de overige zes fases na de bouwvak. Er wordt gewerkt in de richting van zuid (Ledeacker) naar noord (Mill).
Veel van de werkzaamheden, denk aan het verwijderen en sorteren van de klinkerbestrating, worden verricht in handwerk. Dat geldt ook voor het plaatsen van de opsluitbanden en de aanleg van de nieuwe trottoirs. Daarom wordt voor de uitvoering een klein half jaar gerekend en is het de planning om vlak voor kerstmis af te ronden. Tijdens de bouwvak, die in Zuid-Nederland van 9 tot en met 27 augustus duurt, wordt de N602 volledig opengesteld voor het doorgaande verkeer.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden in Wanroij wordt een grote omleiding ingesteld aan de oostzijde van het dorp, welke route loopt van Lindesteeg, Lindenpark, Steeg naar Hapseweg. Daarnaast worden tijdens de werkzaamheden korte lokale omleidingen uitgezet, zodat woningen en bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

Tijdens de werkzaamheden aan het circa 800 meter lange wegvak in het centrum van Wanroij wordt aan de oostzijde van het dorp een grote omleiding ingesteld, welke loopt van Lindesteeg, Lindenpark, Steeg en Hapseweg.