7 en 8 juli Militaire oefening

Home > Inwoners > Nieuws > 7 en 8 juli Militaire oefening

7 en 8 juli Militaire oefening

RSS

Van 7 t/m 8 juli 2020 vindt er een geplande militaire oefening plaats binnen onze gemeente. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen de grond-lucht procedures te trainen. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen. Tevens zullen de regels van het RIVM aangaande COVID-19 nageleefd worden.

Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen aanstaande woensdag 8 juli samen met eenheden van de Koninklijke Landmacht in omgeving De Peel. Tijdens deze oefening voeren grondtroepen van de landmacht diverse tactische opdrachten uit en krijgen daarbij luchtsteun, zogeheten Close Air Support, van Apache gevechtshelikopters. Hiermee wordt de ge├»ntegreerde lucht- en grondsamenwerking getraind tussen verschillende eenheden.  

Informatie en meldingen vliegbewegingen

Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor, zo ook militaire vluchten. Essentieel voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgeving waarin defensie traint. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Indien u vragen heeft over de oefening kunt u terecht bij sectie communicatie van het Defensie Helikopter Commando, telefonisch bereikbaar via: 0161 29 6100 of per email via: DHC.SVC@mindef.nl

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan;

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoonnummer: (030) 218 04 20
E-mail: JDVclaims@mindef.nl