Koningsdag 2021

Home > Inwoners > Koningsdag 2021

Koningsdag 2021

Door de coronamaatregelen verloopt Koningsdag ook dit jaar anders dan we zo graag willen met elkaar. Daarom kan de jaarlijkse bijeenkomst voor alle gedecoreerden op 27 april 2021 helaas ook niet doorgaan.

De gemeente Sint Anthonis organiseert deze bijeenkomst traditiegetrouw ter gelegenheid van Koningsdag, met als onderdeel het overvendelen van de inwoners van de gemeente die dit jaar een lintje hebben gekregen.

Aangezien we niet samen kunnen komen, staat burgemeester Fränzel op 27 april met een videoboodschap op feestelijke wijze stil bij Koningsdag. 

We stellen u in de video ook heel graag onze nieuwe decorandi voor en het gilde brengen via de video hun vendelgroet.

Een fijne Koningsdag gewenst!

 • Sjaak Arts, Lid in de Orde van Oranje Nassau

  De heer Arts is vanaf het begin al in de buurtvereniging De Leugenstert actief geweest. Het grootste deel van zijn vrijwilligerswerk heeft hij bij sportvereniging DSV verricht. Met zijn inzet en ondersteuning maakte hij het mede mogelijk dat de vereniging haar 'diensten' op zo'n hoog niveau kan aanbieden. Daarnaast doet niemand vergeefs een beroep op hem. Zo verzorgt hij de maaltijdbezorging vanuit Stichting Maaltijdservice Sint Anthonis en ook het klaar-over-werk voor de school. Hiernaast schreef de heer Arts mee aan de boeken 'Achterste Peelkant' en 'Het jongste ontginningsgebied.

  Lees verder
 • Pedro Bardoel, Lid in de Orde van Oranje Nassau

  De heer Bardoel is bij meerdere verenigingen actief geweest. Hij verrichtte het grootste deel van zijn vrijwilligerswerk bij de dorpsvereniging ‘t Leker. Met zijn inzet en ondersteuning maakte hij het mede mogelijk dat er voor jong en oud activiteiten zijn. Met de door hem opgezette nieuwsblad en de nieuwsbrief draagt hij actief bij aan het gevoel van verbondenheid voor de inwoners van Ledeacker.

  De heer Bardoel neemt ook actief een rol bij de gesprekken met de gemeente over zaken die Ledeacker aangaan, zoals de werkgroep N602 en bestemmingsplan Den Dries. Daarnaast doet niemand vergeefs een beroep op hem. ‘Bedankt hè’ is voor hem voldoende. De toneelvereniging en de carnavalsvereniging kennen hem ook op deze manier.

  Lees verder
 • Annie van den Berg - Peeters, Lid in de Orde van Oranje Nassau

  De gemeente Sint Anthonis feliciteert mevrouw Van den Berg-Peeters, omdat zij bij Koninklijk Besluit benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op maandag 26 april, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, werd zij verrast door burgemeester Fränzel die haar de versierselen die bij deze Koninklijke Onderscheiding horen uitreikte en haar feliciteerde met deze prachtige en welverdiende onderscheiding. 

  De officiële definitie van mantelzorg volgens de WMO is: ‘Zorg en ondersteuning die mensen vrijwillig en onbetaald verlenen aan mensen met fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperkingen in hun familie, huishouden of anderszins sociale netwerk. Het gaat om hulp die de gebruikelijke hulp die in redelijkheid mag worden verwacht van partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten overstijgt.'

  Lees verder
 • Ger van Sambeek, Lid in de Orde van Oranje Nassau

  De heer Van Sambeek is buitengewoon actief in het vrijwilligers werk. Door zijn inzet maakt hij het mede mogelijk dat de multifunctionele accommodatie Oelbroeck, muziekvereniging Sint Cecilia en de sportvereniging DSV met hun beperkte budgetten toch een hoog niveau van 'dienstverlening' aan de gemeenschap kunnen leveren. De heer Van Sambeek draagt op deze manier echt bij aan de leefbaarheid van het dorp.

  Lees verder
 • Tiny Willems - Huijbers, Lid in de Orde van Oranje Nassau

  Mevrouw Willems - Huijbers is haar hele leven actief in de gemeenschap. Tot de geboorte van haar kind in 1966 was zij werkzaam als lerares basisonderwijs aan de lagere school in Oploo. Daarnaast kent Oploo haar als bestuurslid van het oranjecomité en organisator van de festiviteiten ter gelegenheid van Koninginnedag en de jaarlijkse Bevrijdingsdag in Oploo en als bestuurslid van het dameskoor Lucretia ook in Oploo.

  Al 30 jaar bezorgt mevrouw maaltijden in Oploo. Tegenwoordig bezorgt zij de maaltijden samen met haar man, die voor haar autorijdt. Vanaf de oprichting van de Stichting Wereldwinkel Boxmeer is mevrouw Willems-Huijbers als vrijwilligster werkzaam in de winkel. Zij staat altijd klaar voor de Wereldwinkel en is regelmatig ook actief in de weekenden en op medewerkersbijeenkomsten.

  Lees verder